Abonneren op vieringen

Deze website biedt gebruikers de mogelijkheid zich te abonneren op vieringen. Met een abonnement worden de vieringen automatisch toegevoegd aan je digitale agenda. Als parochiaan kun je je bijvoorbeeld abonneren op de vieringen van van je favoriete kerk. Als voorganger kun je je abonneren op je eigen vieringen.

Hieronder een korte instructie hoe je een abonnement toevoegt aan je digitale agenda.

Stap 1
Zoek eerste het adres (de link of koppeling) van het abonnement van jouw keuze.

Stel je wilt je abonneren op alle vieringen van een bepaalde voorganger. Zoek dan op de website naar een viering met deze voorganger. Klik vervolgens op zijn of haar naam. Je komt daarmee op de profielpagina van deze persoon. Rechts staan in een kadertje de vieringen met deze voorganger.In de koptekst van dit kadertje staat rechts een icoontje van een kalender.Klik met je rechter muistoets op dat icoontje en kopieer de achterliggende link/koppeling naar het klembord van je computer

Stap 2

iMac, iPhone of iPad

Klik hier om de instructie op de supportpagina van Apple te lezen

Android
Op Android (Samsung / HTC etc) telefoons of tablets voeg je het abonnement toe via Gmail en de Google Agenda.

Open je eigen Google Agenda in een Internet browserKlik links onder bij Andere agenda's op het pijltje naar beneden en selecteer de optie Toevoegen via URL.Plak het adres van het agenda-abonnement dat je onder stap 1 naar het klembord hebt gekopieerd in het veld URL: en klik op Agenda toevoegen.Omdat je mobiele apparaten (mobiele telefoon en tablet) zijn gesynchroniseerd met je Gmail-account, staan de vieringen daar nu ook in.