mijn kind Eerste Communie laten doen

Wat is het?
In elke katholieke gemeenschap vormt de eucharistieviering het hart van het geloofsleven. De Heer Jezus geeft zichzelf aan zijn mensen, onder de gedaante van brood, om hen zo dichter bij elkaar en bij God te brengen. De eerste keer dat een kind daaraan mag deelnemen, is altijd een groot feest: de Eerste Heilige Communie. De communicantjes ontvangen voor het eerst de hostie en mogen zo deel krijgen aan het Lichaam van Christus.
Klik hier voor een filmpje met uitleg van de Eucharistie.

Iedereen van zeven jaar en ouder kan zich aanmelden voor de Eerste Heilige Communie. Je moet dan wel gedoopt zijn en lid van de katholieke kerk. De meeste kinderen doen hun Eerste Heilige Communie wanneer ze in groep 4 zitten.

Wat gebeurt er?
Zowel de kinderen als hun ouders worden op het belangrijke moment van de Eerste Heilige Communie voorbereid. Die voorbereiding is nodig om de eucharistieviering bewust en goed mee te kunnen maken.

Voor de ouders zijn er ouderavonden. Hierop krijgt u alle noodzakelijke praktische informatie. Ook zal er gewerkt worden aan inhoudelijke verdieping. Zo kan het feest van uw kind ook voor uzelf een stap in het geloof betekenen.

Voorbereiding
De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie vindt plaats in uw eigen geloofsgemeenschap en wordt verzorgd door de lokale werkgroep, ondersteund door het pastoraal team.

Waar en wanneer zijn de Eerste Communievieringen in 2018?
In Culemborg: zondag 15 april.
In Tiel: op zaterdag 14 april (om 16.30 uur)
In Buren / Geldermalsen: op zondag 15 april.
In Beesd: op zondag 3 juni.

Aanmelden
Vanaf september 2017 kunt u zich op deze website aanmelden voor de Eerste Communie via een formulier. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons catechesesecretariaat via info@pj23.nl

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.